Sunday, April 27, 2008

Ευχές για το Πάσχα των Ελλήνων

Μετά από πολλές προτροπές και ερωτήσεις από Έλληνες πολίτες καταγομένους από την Μακεδονία και μη, παραθέτω την απάντηση.

Η ερώτηση που πολλοί μου έθεσαν ήταν το πώς να είναι πιο δυναμικοί και πιο αποφασιστικοί στην υπεράσπιση του Ελληνισμού και στο θέμα της Μακεδονίας και αλλού.

Η απάντηση είναι κατ’ αρχάς να μην στηριζόμαστε στην πληροφόρηση η οποία προέρχεται από πηγές με επίσημα και καθιερωμένα κίνητρα που δεν εξυπηρετούν παρά μόνο κοινωνικοοικονομικά συμφέροντα αλλότρια και ενάντια στην Ελλάδα, τους Έλληνες αλλά και τον ανθρωπισμό γενικότερα. Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε με δική μας ευθύνη και προσπάθεια για ό,τι γίνεται και από την μεριά των Ελλήνων αλλά και από την μεριά όλων των υπολοίπων. Αυτό θα το επιτύχουμε ζητώντας την πληροφόρηση μας από πολλαπλές πηγές και κατόπιν με την κριτική μας σκέψη να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τι είναι λογικό και ορθό με βάση την ΙΣΤΟΡΙΑ και την απλή ερώτηση ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ / ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Αφού έχουμε πληροφορηθεί και έχουμε επιτυχώς διαχωρίσει την ανυπόστατη προπαγάνδα από το ενυπόστατο και ατράνταχτο γεγονός προβαίνουμε στην διακήρυξη της θέσεως μας χωρίς καθόλου υποχώρηση.

Στην περίπτωση του θέματος των Σκοπίων διακήρυξα την θέση μου και απαίτησα την άσκηση των δικαιωμάτων μου σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο. Πάντα πρέπει να ακολουθούνται οι οδοί που θεωρητικά αλλά και ουσιαστικά ( ασχέτως εάν πολλές φορές είναι πολλαπλά τα μέτρα και τα σταθμά αντί για ένα όπως θα έπρεπε ) έχουν εγκαθιδρυθεί για την προάσπιση της αξιοπρέπειας, της ταυτότητας και της αυτογνωσίας καθώς και για την τήρηση της τάξης και των ορίων. Συναισθηματικά φορτισμένη έκφραση, δράση ή προπαγάνδα απλώς δηλώνει αδυναμία εκ μέρους αυτού που την διαπράττει να μπορέσει να επιβληθεί με άλλο τρόπο. Αντικειμενική παράθεση επιχειρημάτων και ήρεμη υποστήριξη και εμμονή στις θέσεις των επιχειρημάτων αυτών δείχνουν δύναμη η οποία δεν μπορεί να καμφθεί και για να αντιμετωπιστεί η αντίπαλη πλευρά εξαναγκάζεται να αποκαλυφθεί και να ρίξει τις μάσκες της.

Είναι σαφές ότι κανένας δικτάτορας ή φορέας δικτατορικής πολιτικής και δημαγωγίας δεν θέλει να αποκαλυφθεί ή να ρίξει μάσκες γι’ αυτό και αναδιπλώνεται μπροστά σε πράξεις οι οποίες δεν είναι κούφιες ούτε διέπονται από φόβο ή εκφοβισμό.

Παραθέτω λοιπόν όπως πολλοί μου εζήτησαν την διακήρυξη που κατέθεσα διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε ένας Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα Μακεδόνες να την κατεβάσουν και να την προσωποποιήσουν για να την καταθέσουν, κάνοντας έτσι δυναμικό, αποφασιστικό, πολιτικοποιημένο αλλά όχι κομματικοποιημένο διάβημα ως μέλη του Ελληνικού Έθνους.

Κατεβάστε την διακήρυξη εδώ!

Ανήμερα του Πάσχα σήμερα σας εύχομαι Χριστός Ανέστη και να κάνετε το δικό σας πέρασμα από την ανημποριά και την ανησυχία στην ειρηνική δράση και ηρεμία.

No comments: