Tuesday, October 13, 2009

Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Πλέον για κάθε ένα σκεπτόμενο άτομο έχει καταστεί σαφές όλο το σχέδιο της εξωτερικής πολιτικής που πρόκειται να επιβληθεί στο Ελληνικό Έθνος και Κράτος από τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν βεβαίως του επιτραπεί να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο. Τα δείγματα γραφής δόθηκαν εκ νέου, κατ’ επανάληψη και ευθαρσώς με βάση την τοποθέτηση του σε θέματα και ζητήματα τα οποία έχουν κοινά σημεία με τα θέματα και ζητήματα που αντιμετωπίζουμε καθώς και αυτά που πρόκειται πολύ πιθανώς να παρουσιασθούν, ως κεραυνός εν αιθρία για τους Πολίτες εκείνους που αφελώς και με εμπιστοσύνη, που δεν έχει κερδίσει κανένας ΥΠ. ΕΞ. ή πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, δεν παρακολουθούν τους προϊδεασμούς που ο Γ. Παπανδρέου κάνει και τις αρχές που λέει ότι ακολουθεί αλλά αναμενόμενα για τους Πολίτες που έχουν αναλυτικό μυαλό και κριτική σκέψη.

Δείγματα γραφής ονομάζουμε πράξεις και τοποθετήσεις οι οποίες είναι αρκετά βασικές και γενικοποιήσιμες ( δηλαδή μπορούμε να καταλάβουμε έναν κανόνα συμπεριφοράς που ακολουθεί ένα άτομο και πρόκειται να ακολουθήσει για όλες τις περιπτώσεις με τις ίδιες προδιαγραφές ) και ουδέποτε έχει γίνει διαφοροποίηση ή συγκεκριμένη αναφορά μοναδικότητας σε αυτές. Είναι δηλαδή αυτά τα συμπεριφορικά μοτίβα τα οποία επαναλαμβάνονται συνεχώς, ό,τι και εάν ισχυρίζεται στα λόγια το άτομο που τα κάνει / επιδεικνύει.

Ιδίως στα πλαίσια στρατηγικών ολόκληρων κρατών, το δείγμα γραφής είναι αυτό το οποίο όλοι αναμένουν για να κανονίσουν την πορεία τους και την αντιμετώπιση που θα έχουν προς το κράτος ή τον ηγέτη που το υιοθετεί.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου πλείστα δείγματα γραφής είχαν δοθεί και στις προηγούμενες θητείες του σε καίριες κυβερνητικές θέσεις ( και μάλιστα νευραλγικότατες όπως του Υπ. Εξ. που κατέχει και σήμερα ) αλλά ούτε καν μας χρειάζονται αυτές για να δείξουμε ότι η συμπεριφορά και η κατεύθυνση για την οποία είχε καταψηφιστεί τότε είναι η αυτή που ακολουθεί ταχέως τώρα, όσο μπορεί και ενώ ακόμα επικοινωνιακά ( όχι ουσιαστικά ) διακηρύττει εσφαλμένα ότι η κυβέρνηση του είναι Λαοπρόβλητη και αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό αυτό Λαό ( βλ. ποιοτική ανάλυση και πραγματική ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων ).

Στην παρούσα ανάλυση θα δείξουμε πώς με δύο ομιλίες και ένα σχόλιο καθώς και την παρουσία του και συνομολογία του εμμέσως πλήν σαφώς μας ανακοίνωσε τι πρόκειται να κάνει τόσο στο θέμα της διεκδίκησης των Σκοπίων ( και ονομαστικά αλλά και εδαφικά της ιδιοκτησίας και αυθεντικής ιστορικότητας ως Ελληνικής της Μακεδονίας ) όσο και στα Ελληνοτουρκικά θέματα, όχι μόνο το περί της Κύπρου.

Πρίν αναφέρουμε πώς και πού έγκειται το κάθε βήμα και κάθε έμμεση ανακοίνωση του, θα δείξουμε τους κοινούς παρονομαστές με τους οποίους εντοπίζονται αυτές οι έμμεσες ανακοινώσεις, τόσο στην ομιλία του στην άτυπη διαβαλκανική συνάντηση όσο και στις δηλώσεις του σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

1. η διεκδίκηση των Σκοπίων διέπεται από τους ισχυρισμούς της ιστορικότητος και της απαίτησης επαναγραφής της ιστορίας ώστε να γίνει υπεξαίρεση της Ελληνικότητος της Μακεδονίας και διαγραφή όλων των ιστορικών γεγονότων που αναφέρουν ηρωϊκές πράξεις αλλά και τεράστια εγκλήματα πολέμου και κατά του Ανθρώπου σε βάρος των Ελλήνων που κατοικούν / ζούν / προέρχονται από / στην Μακεδονία, τους Μακεδόνες.

2. η διεκδίκηση των Σκοπίων επίσης προσπαθεί να στοιχειοθετήσει εσφαλμένο και στρεβλωμένο νομικό πάτημα χρησιμοποιώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για να προωθήσει και να νομιμοποιήσει την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άλλων πληθυσμών και ιδιαιτέρως των Ελλήνων.

3. η διεκδίκηση των Σκοπίων στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι για χάρη υλικής / αναπτυξιακής και διακρατικής ‘ευημερίας’ και σταθερότητας η αντικειμενικότητα οφείλει να εκλείψει για χάρη της εξόφθαλμης παραποίησης όλων των τεκμηρίων, αποδείξεων και αδιαμφισβήτητων νομικά και Ανθρωπιστικά / Ιστορικά Δικαιωμάτων οποιουδήποτε συνορεύει με το μόρφωμα αυτό που υποστηρίζεται απλώς από τους κρατούντες που αντιπροσωπεύουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ.


ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

1. η Τουρκία βασίζεται σε αυθαίρετη καταπάτηση την οποία κάνει καθεστώς για να νομιμοποιήσει κατ’ ουσίαν παράνομες διεκδικήσεις με βάση λεονταρισμούς που υποβοηθούνται από αυτούς που ανέκαθεν ιστορικά την υποστήριζαν ( ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία και ενίοτε η Γαλλία και η Ρωσία ) και ως Οθωμανική Αυτοκρατορία και κατόπιν ως τοποτηρητή των κατακερματισμένων παλαιών επαρχιών της, και νυν τυπικά ανεξαρτήτων κρατών.

2. η Τουρκία βασίζεται σε εσφαλμένα νομικά πατήματα που καταρρίπτονται γύρω από Ανθρώπινα Δικαιώματα και συστηματικά αρνείται την ιστορικότητα δικών της εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, όπως την γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης και άλλων πληθυσμών οι οποίοι παρουσίαζαν κινδύνους αποδυνάμωσης της Τουρκίας ως μωσαϊκό Λαών αντί για έναν αμιγή, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα Σκόπια και με τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως ΗΠΑ καλύπτουν την αδυναμία τους αυτή με διαφορετική προπαγάνδα ανά τους αιώνες.

3. η Τουρκία βασίζεται στις απειλές της περί casus belli για να πείσει τους αντιπάλους της να συμμορφωθούν, καθότι εμμέσως πλήν σαφώς από τις αποστάσεις και αποφυγή τοποθετήσεως επί των Τουρκικών απειλών από ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, κλπ. δείχνεται ότι η Τουρκία θα έχει πολεμική υποστήριξη από τρίτους ισχυρούς ( γεγονός το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν πραγματικά γινόταν κάτι τέτοιο, αφού διακυβεύονται πολύ περισσότερα και πιο επικερδή καθεστώτα διευρωπαϊκά σε τέτοια περίπτωση, όπως θα αναλύσουμε σε προσεχές άρθρο ), και άρα δεν θα έχει ο αντίπαλος να κάνει μόνο με την ποιότητα του Τουρκικού στρατού.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο τα Σκόπια όσο και η Τουρκία διακαώς επιθυμούν ένταξη στην ΕΕ καθότι τότε ( και εάν τέτοιου είδους ένταξη γίνει άνευ όρων περί κινήσεως πληθυσμών ) θα είναι πολύ εύκολο εντός μικρού χρονικού διαστήματος να κατακερματισθεί η Ελλάδα με δικαιολογίες τύπου Κύπρου, τα κομμάτια της οποίας ουδέποτε θα επαναπατρισθούν.

ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ

Ο νυν πρωθυπουργός και Υπ. Εξ. έχει δηλώσει τα εξείς για το πώς τοποθετείται σε σχέση με την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια :

1. από την ομιλία του στις 9/10/2009 στην άτυπη συνάντηση : « οφείλουμε να συνεχίσουμε να μεταμορφώνουμε την Ευρώπη και οι φόβοι μας, οι φόβοι περί αλλαγής συνόρων ή μειονοτήτων να εξαφανιστούν προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις σεβασμού στο πλαίσιο της διαφορετικότητας μας».

2. από τις δηλώσεις του στην ίδια ομιλία για τα Σκόπια : « όσον αφορά τον άλλο γείτονα μας προς τον Βορρά, τα Σκόπια, μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα, θέλοντας να δούμε την περιοχή μας να ευημερεί, να είναι σταθερή και ασφαλής».

3. στην ίδια ομιλία για την Τουρκία : « πιστεύω στην προοπτική του να γίνει [ η Τουρκία] πλήρες μέλος και θα δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

4. από τις δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα : « οφείλουμε να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις στα πάτρια εδάφη της. Οφείλουμε να απελευθερώσουμε την Κύπρο από τα στρατεύματα κατοχής. Οφείλουμε να απελευθερώσουμε την Κύπρο από διαιρέσεις και τείχη που δεν έχουν καμμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

5. από τον χαιρετισμό του στην συμφωνία Τουρκίας – Αρμενίας της 11/10/2009 : «καλωσορίζω την ιστορική αυτή συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία και εξαίρω την προσπάθεια και την πολιτική βούληση στην οποία οι δύο ηγέτες επενδύουν ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές και να εργασθούμε προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή που είναι προς το συμφέρον όλων μας. »

Οι παραπάνω δηλώσεις ήδη θα πρέπει να έχουν δείξει τον προσανατολισμό και την αφοσίωση του Γ. Παπανδρέου και την υπονόμευση που ευελπιστεί να συνεχίσει να κάνει στην χώρα όπως η πρώην Υπ. Εξ. Ντ. Μπακογιάννη της κυβερνήσεως Καραμανλή και με τον ίδιο ρυθμό και αναίδεια αλλά θα τις αναλύσουμε μία προς μία :

Όσον αφορά τον χαιρετισμό στην συμφωνία Τουρκίας – Αρμενίας, πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι με αυτή την συμφωνία στην ουσία ο Αρμένιος Υπ. Εξ. Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ( τον οποίο οι Αρμένιοι ονομάζουν προδότη και απειλούν με θάνατο ) δέχθηκε να αποσιωπηθεί, να παραμείνει χωρίς αναγνώριση και οποιοδήποτε βήμα προς επανόρθωση, συγγνώμη και αποζημίωση η γενοκτονία των Αρμενίων και ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου εξήρε μία κατάφωρη παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την συγκάλυψη παγκοσμίως ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατά της Ανθρωπότητας ( ενώ για πολύ λιγότερα έχουν εκτελεσθεί στρατηγοί και ηγέτες πολύ πρόσφατα ), στην ουσία λέγοντας ότι δέχεται να θυσιάσει εκατομμύρια θύματα, τις οικογένειες τους, τα Δικαιώματα τους σε εδάφη και περιουσίες που τους κλάπηκαν για χάρη μιάς ασαφούς ευημερίας που δεν προσδιορίζει ποιανού είναι ( των μεγαλοκεφαλαιούχων κρατούντων των ενεργειακών πηγών ή του Λαού ) και για ειρήνη που ανά πάσα στιγμή απειλείται από τον ίδιο εγκληματία της γενοκτονίας αυτής. Κατόπιν αυτής της τεράστιας προδοσίας του Αρμένιου Υπ. Εξ. στο Έθνος του, οι εγκληματίες και δολοφόνοι απαίτησαν επιπλέον και άλλες εδαφικές απολαβές από τα θύματα τους που δέχθηκαν να καταπιούν την εξόντωση τους.

Όταν λοιπόν το αντίστοιχο συμβεί όχι μόνο με την Κύπρο το οποίο είναι ήδη σε τροχιά όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του περί της Κύπρου που παραθέσαμε αλλά με το Αιγαίο και την Θράκη, τι δείγμα γραφής έχει δώσει ο Γ. Παπανδρέου για την πολιτική που θα ακολουθήσει ; Όχι μόνο θα υπογράψει ό,τι του ζητήσει ο Τούρκος εκπρόσωπος εκχωρώντας ό,τι διαταχθεί να εκχωρήσει από τον όποιον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ( ακριβώς όπως η Χίλαρυ Κλίντον διέταξε τον Αρμένιο να υπογράψει πάραυτα χωρίς διεκδίκηση και αυτός υπάκουσε ), δεν θα έχει καν την σφιγμένη έκφραση του Αρμένιου ομολόγου του αλλά θα γελάει πιο πλατιά και από τον Τούρκο, εκτός βεβαίως εάν φοβάται για την ζωή του όπως ο Αρμένιος.

Σημειωτέον ότι ειδικά στους Αρμενίους ο Πρόεδρος τω ΗΠΑ Ομπάμα είχε υποσχεθεί αναγνώριση της γενοκτονίας πρό της εκλογής του αλλά κατόπιν της εκλογής του έστειλε την Υπ. Εξ. του να τους διατάξει μόνοι τους να απαξιώσουν την ιστορία τους και να ατιμάσουν τους νεκρούς τους και τους προγόνους τους. Ο Γ. Παπανδρέου που τόσο ανοιχτά δηλώνει υπακοή και πίστη στις ΗΠΑ, σε σημείο που να γίνονται αναφορές στο γραφείο του ως ‘οβάλ’, θα υπακούσει πλήρως στην Αμερικανή Υπ. Εξ. ως υφιστάμενος της, όπως εξηγείται η τόσο εσπευσμένη κίνηση του να δώσει παρόν και να διαβεβαιώσει για την στάση του τον πραγματικό επιτετραμμένο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια την Τουρκία.

Όταν το αντίστοιχο γίνει από τα Σκόπια με αντίστοιχες απειλές ‘αποσταθεροποίησης’ και ακόμα και συρράξεως όπως ήδη έχουν αρχίσει να μισο-ακούγονται, καθώς και απειλές για οικονομικό μαρασμό ( αν και ο μόνος που μπορεί να απειλήσει με κάτι τέτοιο τα Σκόπια είμαστε εμείς), σύμφωνα με τις δηλώσεις του παραπάνω, με το πόσο ο ίδιος φρόντισε να δώσει την επικύρωση του για τον ξεπεσμό και την ντροπή της Αρμενίας ( ενώ άλλοι με περισσότερα ρίσκα από την Ελλάδα δεν το έπραξαν αυτό ), θα δεχθεί να υπογράψει ο,τιδήποτε στο όνομα της ‘ειρήνης και της οικονομικής ευημερίας’ στην ουσία εκχωρώντας το όποιο δικαίωμα του απαιτηθεί από τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ να εκχωρήσει στα Σκόπια καταπατώντας την Εθνική μας οντότητα, ιστορικότητα και αξιοπρέπεια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ ρεύμα υπέρ της Ελλάδος στον διεθνή ακαδημαϊκό και επιστημονικό τομέα σταδιακά αλλά πολύ σταθερά και όλο και πιο γρήγορα αναπτύσσεται με βάση πολλές επιστήμες, συντριπτικά πολλά τεκμήρια, γνωματεύσεις και υπογραφές με τίτλο ( στον ακαδημαϊκό κόσμο ό,τι υπογράφεις αντανακλάει άμεσα στην αξιοπιστία σου ως επιστήμονα, οπότε κανείς δεν υπογράφει τίποτα για το οποίο να μην είναι σίγουρος ή να μην έχει την εγγύηση της πολιτικής / κεφαλαιακής κάλυψης το οποίο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση ), το οποίο έχει εκφραστεί ως επίσημο διάβημα στον πρόεδρο ΗΠΑ Ομπάμα ( the Obama letter και στα ελληνικά) υπέρ της Ελλάδος και κατά των Σκοπίων. Πώς αυτός που συνεχώς φαίνεται να επιζητεί την συνδρομή ξένων επιστημόνων δεν δράττει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πλέον των 300 κορυφών παγκοσμίως επί ακριβώς θεμάτων πληθυσμών, ιστορίας και ιστορικότητας για να δείξει ότι τα Σκόπια οφείλουν να ονομασθούν όπως θέλουν εκτός από Μακεδονία και ό,τι άλλο παρεμφερές ;

Το ερώτημα θα τεθεί ευθέως με αυτόν τον τρόπο σε επίσημη κατάθεση επερώτησης στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποχρεούται από τον Νόμο να απαντήσει. Δυστυχώς, είναι σαφές ότι η απάντηση σε κάθε νοήμων άτομο είναι ότι απλώς ο Γ. Παπανδρέου έχει υποσχεθεί αφοσίωση και υπακοή σε άλλη σημαία και όχι στην Ελληνική, στην οποία έχει ορκιστεί, και υπακούει σε άλλους εντολείς από αυτούς που τον πληρώνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα, δηλαδή εμάς : υπακούει σε αυτούς ( μεγαλοκεφαλαιούχους και γόνους αρχαίων δυναστειών εξουσίας ) που πληρώνουν και επισκοπούν ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι και κυβέρνηση του κόσμου.

Τα πάντα στην ανάλυση μας τεκμηριώνονται τόσο με την παρούσα δράση του Γ. Παπανδρέου όσο και με την πρότερη του και αυτή της παρατάξεως του εξ ιδρύσεως. Επίσης, όλα αυτά τεκμηριώνονται ιστορικά και για ακόμη μια φορά δείχνεται πώς η Ελλάδα ενώ έχει πολλά Δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί, τα χάνει είτε διότι επαφίεται χωρίς δεσμεύσεις στα λεγόμενα του κάθε ‘συμμάχου’ ( που κόπτονται όλοι οι Υπ. Εξ. και οι πρωθυπουργοί να του υποκλινόμαστε αναξιοπρεπώς και χωρίς αντικρίσματα ) είτε διότι επαφίεται σε πολιτικούς σαν τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή και τους ομοίους τους που ιστορικά επανειλημμένα μας οδηγούν όχι μόνο στον οικονομικό αλλά και στο Εθνικό / διακρατικό όλεθρο.

Εμείς ως Πολίτες δρούμε ενάντια σε όλες τις ανθελληνικές στρατηγικές και με πρόσφατη επιστολή από την ΕΕ προς εμάς προσωπικά ( η οποία εμφανώς απλώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο πρίν επισήμως τοποθετηθεί στα ερωτήματα μας ) μας δόθηκε πρόσβαση επικοινωνίας στον ‘αρμόδιο’ να τοποθετηθεί για λογαριασμό της ΕΕ επί του Σκοπιανού θέματος όπως το θέτουμε στην επίσημη διαμαρτυρία μας ( βλ. αρχική δημοσίευση στο παρόν ιστολόγιο ), μία απάντηση που πιθανώς να αποσταλεί εντός των περίφημων 100 ημερών ( καθότι αντιπρόσωπος της πρόκειται να πιέσει για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ ασχέτως ονόματος ) προς τα εμάς ή να μην αποσταλεί καθόλου πρίν να την απαιτήσουμε νομικά, καθότι θα εξαναγκάσει την ΕΕ να μην κρατήσει την ‘ουδετερότητα’ που παρανόμως προφασίζεται τώρα.

No comments: